Begijn Le Bleu & gasten, Koerscafé: de Ronde van Begijn

f3c2a18a-d7b1-437b-9122-6de79ab27445.jpeg Vorig seizoen was Begijn te gast in CC 't Aambeeld met zijn eigen comedyprogramma. Deze keer brengt hij iets totaal anders. Begijn Le Bleu is een echte wielerliefhebber. In de zomer schuift hij regelmatig aan tafel bij Karl Vannieuwkerke tijdens Vive le vélo. Deze keer is Begijn zelf de gastheer. In zijn Koerscafé ontvangt hij Jurgen Van den Broeck, de beste Belgische ronderenner van de laatste 25 jaar, en Laurenzo Lapage, ploegleider bij het Australische Orica-Scott.

Samen met Jurgen Van den Broeck en Laurenzo Lapage haalt Begijn herinneringen op en praat hij met hen over het huidige wielerseizoen. Bernard Bidon draait ondertussen fijne muziekjes en staat garant voor een topsfeer. Het publiek krijgt archiefmateriaal, een quiz en veel ambiance voorgeschoteld.

Jurgen Van den Broeck en Laurenzo Lapage te gast

Jurgen Van den Broeck is voorlopig de laatste Belg die podiumambities in de Tour mocht koesteren. In 2010 wordt hij aanvankelijk vijfde, maar mag hij uiteindelijk toch op het podium nadat Denis Mensjov en Alberto Contador uit de tabellen geschrapt worden. In 2012 wordt de locomotief van Morkhoven 4e in de Tour. Stuk voor stuk sterke prestaties. In de Tour van 2010 heeft Jurgen Van den Broeck op de Tourmalet een aanvaring met de toenmalige president van Frankrijk, Nicholas Sarkozy. "Als hij in de weg staat, rij ik erover, hé. Als hij naar de koers komt, moet hij ook opzij gaan voor de renners." Tijdens de Sluitingsprijs Putte-Kapellen op dinsdag 17/10 trok hij een streep onder zijn carrière als renner.

Laurenzo Lapage was profrenner van 1989 tot 2002. Sinds 2012 is hij ploegleider bij Orica Scott. Hij loodste o.a. Mathew Heyman naar winst in Parijs-Roubaix 2016. Bij de Australische wielerploeg werkt Lapage samen met o.a. de Yates brothers, Simon Gerrans en Esteban Chaves. In het verleden was hij ook sportdirecteur bij Discovery Channel en Astana.

Het wordt geen droge sportanalyse maar een ontspannende gezellige avond waar Begijn interviewt en het publiek geëntertaind wordt. Kortom een koersshow met panache!

Spring dus op je vélo en sprint naar CC ’t Aambeeld (of onze webshop ;-) en bestel je tickets. Allez, allez, roulez!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 14 december 2017 van 20:15 tot 22:30

Waar

CC 't Aambeeld

Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

€17.00

Basistarief: 17,00 €

Reserveren

Bestel tickets

Organisatie en contact

Cultureel Centrum Aartselaar
VDB
lapage
VDB2
lapage 2