Steiger, Jazzlab series

8f3276bd-933f-4a92-a887-bc30d4ca63e6.jpeg Het jazztrio Steiger bewijst dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Ze trekken de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek. Van rockgetinte tot minimalistische repetitieve nummers, Steiger brengt het allemaal. Ondanks de grote contrasten draagt elk nummer een duidelijke stempel van de band.

Eind augustus wonnen ze Jong Jazztalent Gent 2017. Eerder dit jaar leverden de heren met ‘And Above All’ een gewaagd debuut af. Vijfendertig bands stuurden hun project in voor Jong Jazztalent Gent 2017. Vier daarvan werden gewikt en gewogen door een brede selectie Belgische muziekprofessionals. Steiger sprong eruit en ging met de titel lopen. Het komende jaar werkt Steiger het ingediende project uit.

‘De organisch klinkende composities zijn meeslepend en doen verlangen naar meer.’ – Belgian Music, maart 2016

“Vorig jaar spurtte het Gentse pianotrio Steiger tot in het peloton van jonge Belgische jazzvernieuwers. Met hun lekker stugge grooves en minimalistische inkleding nestelden de heren zich links van SCHNTZL en rechts van De Beren Gieren, eveneens frisse Beljazzbands die het niet zo nauw nemen met tradities.” – De Morgen, april 2017

Gilles Vandecaveye: piano, Kobe Boon: bas, Simon Raman: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 14 november 2017 van 20:15 tot 22:00

Waar

CC 't Aambeeld

Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

€14.00

Basistarief: 14,00 €

Reserveren

Bestel tickets

Organisatie en contact

Cultureel Centrum Aartselaar