Boekentips! Aartselaars talent schrijft, illustreert, rijmt... en publiceert boeken.

17
nov
2021
Boek_RitDierckx02

PUBLICATIES VAN AARTSELAARS TALENT:

 

 

Witsjiepeedieja - Rit Dierckx

In de eerste lockdown begon Rit een jarenlange droom te verwezenlijken. Ze schilderde en schreef het hartverwarmende verhaal over een zebra die vrijgevig zijn strepen uitdeelt. Haar eerste boek werd een groot succes. Toen ze de smaak te pakken kreeg, startte ze een kleurrijk geïllustreerd boek over heksen. Dubbel zo dik als haar debuut met alles vermeld wat je altijd wilde weten over heksen. Over hun kinderen en hun dieren. Klaar voor kleurige ontdekkingen in het bos? En ook zin gekregen om zelf griezelig lekkere gerechtjes tevoorschijn te toveren? Dat kan want achteraan in het boek is een heus heksenmenu te vinden!

Opnieuw schenkt Rit een deel van haar opbrengst aan een goed doel; de vzw Casa di Mauro. Een kleinschalige, gezellige woonvorm voor 9 volwassen personen met een beperking die ondersteund worden met inwonende begeleiding.

> contact & aankoop: rit.dierckx@telenet.be

€ 25, waarvan telkens € 2 naar de vzw Casa di Mauro gaat.

 

  

Grenzeloze vriendschap door de eeuwen heen - Bob Begas

Dit boek is het langverwachte vervolg op 'Alle maskers vallen'. Het eerste boek dat Bob ruim 2 jaar geleden samen met zijn kleindochter Frauke schreef.

Lily die samen met haar vriend Lander de straatkinderen heeft bevrijd van een gedwongen tewerkstelling in een zilvermijn is sinds twee jaar hoofd van een opvangcentrum voor straatkinderen. De schout was destijds veroordeeld tot verbanning naar een onbewoond eiland als hoofdverdachte voor ontvoering en onwettige tewerkstelling  van deze straatkinderen in de zilvermijn. De andere schuldigen hadden verschillende gevangenisstraffen gekregen en waren ondertussen vrijgekomen.

Redenen genoeg om Lily de opgelopen vernedering betaald te zetten?

> contact & aankoop: bob.begas@gmail.com

 

 

Gedichtenbundel - Thérèse Madou

Een boek met een honderdtal gedichten waarvan ongeveer twintig werden gekalligrafeerd door Die Scoone Letter.

Thérèse begon bij de aanvang van haar pensioen te schrijven als aandenken voor het nageslacht. Door de waardering en reacties van haar dochter, kleinkinderen, familie en vrienden groeide het uit tot een passionele hobby. Intussen schrijft Thérèse al ongeveer 20 jaar.

Haar gedichten zijn eenvoudige spinsels,
meestal aan een moraal verbonden en steeds deugdelijk gedijend in rijke rijmende regels.

> contact & aankoop: ignatius.liekens@telenet.be

€ 25. Hiervan gaat € 3 naar de Vlaamse Parkinson Liga.