Dansende Dochters groeien uit tot warme groep

5
mrt
2019

Het Cultureel Centrum Aartselaar organiseert al voor het 5e seizoen ‘Dochters van Eva’. Vanaf dit jaar wordt hiervoor samengewerkt met De Danserij. Wat begon als een cursus met een tiental deelneemsters, groeide uit tot een unicum in de regio. 28 vrouwen zakken wekelijks af naar CC ’t Aambeeld om te dansen, maar ook om hun zussen te zien. De deelneemsters, vrouwen voorbij 50, zijn niet alleen bezig met dans en improvisatie, maar leerden onderweg ook zichzelf beter kennen. Bovendien groeide er tussen de vrouwen een mooie vriendschap.

Vrijdag 5 april palmen de vrouwen met veel goesting opnieuw het podium. Van oktober tot april dansten ze elke week over transformatie in de natuur. Ze haalden hun info uit boswandelingen, poëzie, beelden en geuren, herinneringen en schelpen. Ze bekeken sapstromen en fossielen, berken en beuken, winter en zomer. Al die observaties van patronen en herhalingen inspireerden tot dans. Gaandeweg groeide de dans tot fragmenten. Fragmenten transformeerden tot een voorstelling, die de Eva’s graag met jouw delen.

Nieuwsgiering naar dit project maakte Aartselaarinfo tijd voor een kennismakingsbabbel met De Eva's. Je leest hun volledige verhaal hier.

 

Contactinformatie