Den beer heeft mij gezien - Arsenaal

fcc4b0a1-7ea9-4e82-b78c-4af3157382e6.jpeg

Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan? Voor Den beer heeft mij gezien laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Een voorstelling met humor, wanhoop en de nodige frivoliteit.

Focus Knack - 'Sien Eggers trok vorig jaar samen met Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers naar Moskou en Sint Petersburg. Die reis ligt aan de basis van een onbeschaamd, eerlijk, grappig en rakend 'Den beer heeft mij gezien' .

Van en met: Sien Eggers (Eigen Kweek, Compagnie de Koe, HET GEVOLG), Sofie Palmers (SKaGeN, Compagnie de Koe, De Helaasheid der Dingen), Jessa Wildemeersch (Toneelhuis, Het nieuwstedelijk, Gent West II).

Met inleiding in de foyer om 19:15.

 

Lees zeker even deze mooie recensies: 

Het Nieuwsblad ****
“Hoewel je bijna geen moment aan Olga, Masha en Irina van Tsjechov moet denken, zijn ze altijd latent aanwezig. Want hoe harder de actrices op zoek gaan naar de zussen van vandaag, hoe duidelijker het wordt dat ze zélf die zussen zijn, met al hun dromen, gefnuikte verwachtingen en twijfels over de zin van hun bestaan.”  

 

Knack Focus ***
“Onbeschaamd eerlijk, grappig en rakend.”

 

Cultuur&Co
“Met hun knappe acteerprestaties werpen de drie actrices verschillende lijntjes uit die bij mij blijven hangen. Den beer heeft mij gezien gaf me veel stof om over na te denken en vooral veel zin om me verder te verdiepen in hoe een 100 jaar oude theatertekst vandaag nog steeds relevant is.”

 

Chez Bartizze
"Bij momenten is Den Beer heeft mij gezien een roadmovie op het theaterpodium. En toch zit er een diepere laag verscholen. Hoe verder het verhaal loopt, hoe duidelijker het wordt dat de geest van de Drie Zusters in de hoofden van Jessa, Sofie en Sien is geslopen."

 

Over deze voorstelling verschenen er enkele interviews en artikels in de media. Je kan ze hieronder terugvinden:

BRUZZ magazine - Interview met Sien, Jessa en Sofie
https://www.arsenaallazarus.be/assets/832

Gazet van Antwerpen - Actrices gingen op ontdekking in Rusland
https://www.arsenaallazarus.be/assets/833

Klara / Espresso - Drie zusters wél naar Moskou
https://klara.be/drie-zusters-wel-naar-moskou

De Standaard - Moskou zien of sterven
https://www.arsenaallazarus.be/assets/806

 

Beluister 'Moscow Mania' de podcast van Sofie Palmers

Actrice en theatermaker Sofie Palmers trok doorheen Rusland in een poging om Tsjechovs 'Drie Zusters' te begrijpen. Dwaal met haar mee langs stations, stranden, wodka en augurken... Maak kennis met Rusland en haar bewoners in 'Moscow Mania'. Beluister de podcast hier: https://soundcloud.com/user-213254316/moscow-mania

Wanneer

di 17 maart 2020 van 20:15 tot 22:15

Waar

CC 't Aambeeld

Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

€17.00

Basistarief: 17,00 €

Reserveren

Bestel tickets

Organisatie en contact

Cultureel Centrum Aartselaar

Scènefoto: Den beer heeft mij gezien

Scènefoto: Den beer heeft mij gezien

Scènefoto: Den beer heeft mij gezien

Scènefoto: Den beer heeft mij gezien