Een kunstatelier voor Aartselaarse jeugd

12
sep
2022
pexels-jadson-thomas-542556

De cultuurdienst van Aartselaar en de Academie voor Muziek en Woord van Aartselaar, Niel, Hemiksem en Schelle starten in september met een kunstatelier voor kinderen na school. Het is een proefproject dat op termijn wil uitgroeien tot een volwaardige kunstacademie in de gemeente.

Tien weken lang kunnen vijftien creatieve 8 tot 12 jarigen op maandag na school terecht in CC ’t Aambeeld voor een kunstatelier. Tussen 15u45 en 18u15 experimenteren ze er met allerlei beeldende kunstvormen en krijgen ze op een speelse wijze een introductie in de kunstgeschiedenis.

Het creatief atelier is een van de drie naschoolse trajecten die de cultuurdienst dit schooljaar organiseert. Door in te zetten op langere workshoptrajecten rond kunst, muziek en digitaal leren springt de cultuurdienst bij in de opvang van lagere schoolkinderen in de gemeente.

Dankzij een slimme samenwerking met IBO Robbedoes kan alle Aartselaarse jeugd makkelijk aansluiten, ook zij die na school in de naopvang gaan. Ouders schrijven hun kind in voor de lessenreeks via de cultuurdienst en een IBO medewerker begeleidt hem of haar naar CC ’t Aambeeld en terug naar de IBO. Werkende ouders hoeven zich dus geen zorgen te maken om op tijd hun kind af te zetten of op te halen voor de workshopreeksen. En dankzij kwalitatieve lesgevers krijgen de kinderen een kans om hun interesses in kunst, muziek en digitaal programmeren verder te ontwikkelen.

Schrijf in via de webshop, balies cultuur en bib of cultuur@aartselaar.be