Eigen Kweek: tsjik tsjak wham - Hendrik & Thomas

tsjak tsjak wham is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurd. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke is in de theaterzaal aanwezig: een koffiemachine.

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net banger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen…

Eén van de veiligste avonden ooit, waar helemaal niets gebeurt. Een zacht pleidooi voor meer toeval, om iets vaker de controle los te laten.

Hendrik en Thomas studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.

Hendrik maakte voorstellingen voor o.a. Het Paleis, Frascati Producties en Cement Festival. In 2023 zal hij meewerken aan de jeugdvoorstelling Nietes met Kim Karssen bij Bronks en Theater Artemis in regie van Jetse Batelaan. Thomas stond in 2021 met zijn voorstelling STEL op Theater Aan Zee en werkt momenteel met Romy Moons aan een romcom over de romcom.

Wanneer

vr 12 mei 2023 van 20:15 tot 22:30

Waar

CC 't Aambeeld

Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

€12.00

-26j: 10 EUR

Uitvoerder

Cultureel Centrum Aartselaar

Organisatie

Cultureel Centrum Aartselaar

della Faillelaan 34
2630 Aartselaar