Extra hartverwarmende voorstelling van Inuk, Studio Orka

15
okt
2019

De tickets vlogen de deur uit voor het hartverwarmende ‘Inuk’. Daarom speelt Studio Orka nog een keertje extra op zaterdag 7/12 om 15 uur in Lint. Vanaf morgen, woensdag 16/10 kan je tickets bestellen voor dit magisch sprookje over schuilen, vertrouwen en geborgenheid.

Studio ORKA maakt al jaren theater op uitdagende locaties. Dit keer nodigt het gezelschap je uit op plekken waar kinderen leven in ’niet-thuis-situaties’ om er een voorstelling te maken over nestwarmte. Voor onze regio strijkt Studio Orka neer in Opvangcentrum Rode Kruis 'Meihof' te Lint. Een uitgeleefd hotel omgebouwd tot opvang voor kinderen die om een of andere reden ergens anders dan thuis moeten verblijven, vormt het decor van het stuk.

Inuk betekent echte mens in de taal van de Inuit. Hier gaat het om mensen die zich alleen voelen en op zoek zijn naar 'thuis’, een plek van liefde en geborgenheid. Een woelig onweer brengt hen samen. Allen zoeken ze een schouder om tegenaan te leunen. Inuk gaat over schuilen en vertrouwen winnen, voor de zoveelste keer. Veerkracht vinden, terug boven water komen. Handen warmen terwijl iemand – eindelijk – luistert.

Een mooie productie met leuke woordgrappen en heerlijk spel. Studio Orka weet gevoelige thema's harmonieus weer te geven in theatervorm. Een voorstelling waar je misschien even een traantje moet laten van weemoed en van het lachen. Eentje zoals je er niet veel tegenkomt. Maar vooral eentje waar je met een warm gevoel naar huis gaat.

Voor iedereen vanaf 7 jaar. Organisatie i.s.m. CC Aartselaar, CC Mortsel, OC De Witte Merel Lint & Cinema Plaza Duffel.