Valerie Naessens | Fotografiecircuit

VALERIE1

Deze fotoreeks geeft je een uniek inzicht in een “depressieve ziel”. Valérie Naessens (°1975) had het tijdens haar depressie moeilijk om gedachten en gevoelens aan de buitenwereld uit te leggen. Met Mind Scapes vat ze deze gevoelens in betekenisvolle beelden. De beelden vormen duo’s die elkaar versterken. Een onscherp zelfportret geeft een gevoel weer en krijgt betekenis door het te combineren met een foto van een landschap of alledaags voorwerp.

Zo is ook de titel van dit werk ontstaan: Mind Scapes staat voor een veelheid aan en een uitgestrektheid van gevoelens. Die gevoelens zijn doorheen de reeks unheimlich (beklemmend), wat ook typerend is voor het ander fotografisch werk van Valérie.

Hoewel impressies een individuele beleving zijn, laat ze je op deze manier haar depressieve ziel beter begrijpen. Wie zich verder in het werk, de beleving en de impressies rond depressie wil verdiepen, kan zich het Mind Scapes-fotoboek aanschaffen. Naast alle foto’s uit Mind Scapes vind je hierin ook geschreven indrukken, flarden proza en stukjes poëzie van de hand van ervaringsdeskundigen rond het thema depressie. Met deze verschillende invalshoeken wordt opnieuw de individuele benadering gestimuleerd. In de reeks werkt Valérie toe naar genezing waarbij ze positieve gevoelens laat overheersen.


 


Wens je zelf ook deel te nemen? Check dan www.fotografiecircuit.be

Wanneer

Van wo 3 mei 2023 tot ma 12 juni 2023, dagelijks

Waar

CC 't Aambeeld

Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

Gratis