Vlammende vrouwen | Mieke Laureys en Annelore Stubbe

Vlammende vrouwen is een mix van muziek, humor en horror, glitter en glamour, trots en tristesse.

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in het muziektheaterstuk 'Vlammende Vrouwen' genadeloos in de spiegel. Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Het stuk wordt live ondersteund door de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ‘50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

Het gaat over de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die de actrices willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven.
Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares,… Een herkenbare spreidstand voor velen onderons!

 Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en… ze haatten elkaar.

Pers en producers smulden van de rivaliteit en de wederzijdse verwijten. In de cult horrorfilm ‘Whatever happened to Baby Jane’ (1962) zijn de twee diva's op hun retour, maar nog spat het venijn van elke scène. Maar eigenlijk waren Joan en Bette verbitterd en vervreemd van hun familie. Gaven ze alles op voor dat prachtig palmares en voor die glorie die verging? Na al die oogverblindende filmrollen rest hen de vraag: wie zijn ze zelf?

Na “Twee meisjes en een schurk”, “Verkapt en onversneden”, beide onder de vleugels van Ensemble Leporello, en “Vuil vel” en “Volle maan” onder HetGevolg, wordt dit de vijfde samenwerking van Stubbe & Laureys, dit keer onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie.

De keuze van Mieke Laureys om deze voorstelling te maken onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie is niet 'per ongeluk'. Bij De Kolonie werkte ze al mee aan script en coaching voor Manneke Tap en voor Muziek Mekaniek. Vanaf januari 2023 werd Mieke Laureys artistiek leidster bij Muziektheater De Kolonie, waar Bo Spaenc de fakkel aan haar doorgaf. Ondertussen werde Muziektheater De Kolonie omgedoopt tot Johnny Mus.

Tekst en spel: Annelore Stubbe en Mieke Laureys
Livemuziek en compositie: Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout
Coaching: Stef De Paepe en Janne De Smet
Kostuums: Koen Onghena
Techniek: Tom Slegers
Lichtontwerp: Yentl Barremans

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, c o r s o, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter.

Wanneer

do 30 november 2023 van 20:15 tot 21:30

Waar

Cc 'T Aambeeld

della Faillelaan 34
2630 Aartselaar

Prijs

€16.00

Uitvoerder

Cultureel Centrum Aartselaar

Organisatie

Cultureel Centrum Aartselaar

della Faillelaan 34
2630 Aartselaar