Zuidrand Klassiek! Piano Duo ‘Weens sentiment en Hongaarse passie’

vermeulen peeters

Zuidrand Klassiek! is een uniek concept met 7 concerten op verschillende locaties in de Zuidrand. Al voor het zestiende seizoen bieden we een zeer divers en kwalitatief hoogstaand programma.
Jonge toptalenten op trompet en viool wisselen we dit seizoen af met minder verwachte instrumenten, zoals accordeon en mandoline, en met ervaren musici in pianoduo of strijktrio. Twee concerten rond zang en opera-aria’s vervolledigen de concertreeks.
Het volledige programma voor seizoen '21 - '22 ontdek je op https://orfeo.be/zuidrand-klassiek.
Donderdag 31 maart vindt er een Zuidrand Klassiek! Concert plaats in Aartselaar. Het pianoduo Vermeulen-Peeters brengt werk voor piano vierhandig van Johannes Brahms in de Sint-Leonarduskerk.
Het vierhandig samenspel behoort tot een van de delicaatste kamermuziekgenres. Het vereist een absolute eensgezindheid qua toucher, timing, emoties en interpretatie tout court. Vermeulen en Peeters hebben via de talloze cd-opnames samen met Schubert een jarenlange, boeiende weg afgelegd. Na de opname van vijf cd’s met de muziek voor piano vierhandig van Franz Schubert werd het pianoduo Jan Vermeulen-Veerle Peeters internationaal met lof overladen.
Inmiddels starten ze een nieuw project met de muziek voor piano vierhandig van een volgende grootmeester uit de romantiek: Johannes Brahms.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 31 maart 2022 van 20:15 tot 22:15

Waar

Sint-Leonarduskerk

Laar
2630 Aartselaar

Prijs

€14.00

Basistarief: 14,00 €; -26 jaar: 5,00 €; ABO voor alle Zuidrand Klassiek! Concerten: 70,00 €

Organisatie

Cultureel Centrum Aartselaar

della Faillelaan 34
2630 Aartselaar