Speelse familiewandelapp maakt wandelen in de Zuidrand super leuk!

 

Detective in spe? Ga op wandel door de Zuidrand en ontrafel de vier spannende Zuidrand-mysteries - samen met het detectivenduo Noor en Lukas. Zij zijn dol op de Zuidrand, want daar bulkt het van de raadsels. En die lossen Noor en Lukas graag op.
Help jij hen?

Start in Aartselaar met het mysterie van de geheimzinnige ijskelder en ontdek andere leuke mysteries in Edegem, Kontich en Vremde.

Hoe bereidt een echte speurder zich voor?

- Goed opgeladen tablet of smartphone om samen de opdrachten op te lossen. 
- stevige schoenen en aangepaste kledij voor het seizoen
- een zakje om eigen afval mee terug naar huis te nemen
- op de aangeduide paden blijven om de natuur niet te verstoren

OPGELET: Hou deze activiteit Coronaproof:

  • wandel in je gezinsbubbel en/of met je vast knuffelcontact
  • wandelen buiten het gezin mag met max 4 volwassenen (+12j) met mondmasker indien je 1,5m niet kunt respecteren.
  • draag je mondmasker wanneer veilige afstand tot andere wandelaars niet gegarandeerd kan worden op het wandelpad.
  • blijf thuis als je ziektesymptomen vertoont of recent in contact kwam met een besmet persoon.

Check de recentste ‘Coronaregels’ 

 

Download de gratis app in de Google of Apple Appstore, en word ook een superspeurder.

GOOGLE PLAYSTORE
LOS JIJ DE ZUIDRAND-MYSTERIES OP?

Lukas is gek op geschiedenis, zijn zusje Noor weet alles over de natuur. Met jouw talenten erbij, worden jullie een topteam. Ga met Noor en Lukas mee op speurtocht langs de mooiste plekjes van de Zuidrand. Ontrafel de vier spannende mysteries, ontdek alles over de natuur en geschiedenis op je wandelroute. En verdien jouw detective-diploma.

ZO WORD JIJ EEN TOPSPEURDER

Hou je smartphone aan en je ogen open! Tijdens je wandelroute ontmoet je de gekste figuren. Beantwoord hun vragen en voeg hen aan je stickerboek toe. De personages geven je opdrachten, weetjes en tips, maar soms werken ze je tegen. Aan jou om te ontdekken wie je echt helpt. Heb jij een Zuidrand-mysterie opgelost? Dan verdien je een speurdersdiploma. Deel het met je vrienden via jouw favoriete sociale media of chatapps.

ONTDEK DE ZUIDRAND SPELENDERWIJS

De Zuidrand ontwikkelde de interactieve Zuidrand-wandelapp speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo ontdekken jullie samen het verrassende natuurlijke en historische erfgoed van een mooie streek - vlakbij huis. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt jullie een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren.

Gebruikstips

De Zuidrand Wandelapp gidst je veilig en eenvoudig van punt tot punt, en laat het hele gezin de wandeling nog alerter beleven. Per wandeltocht geven we de lengte én de duur op. We berekenden de duur aan een stapritme van 2,4 km per uur. Je vindt ook nuttige info als toiletten, parkings, bereikbaarheid, en … leuke horecaplekjes.

Zorg dat je toestel voldoende opgeladen is voor je op wandel vertrekt. Deze app is geschikt voor iPhones (iOS 9 en hoger) en smartphones op Android vanaf versie 4.4.

OVER DE STREEKVERENIGING ZUIDRAND

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. De gemeente Boechout werkt samen met de Streekvereniging voor de wandelapp.

* Alle illustraties zijn copyright @ 2018, Paul Nauwelaerts, Lier

Contactinformatie